12 de febr. 2014

EDUCACIÓ VIÀRIA





El passat dimarts 28 de gener van venir dues policies (una a cada classe) a fer una classe d’educació viària. Entre d’altres coses, van explicar-nos que una bicicleta conduïda per un major de 12 anys és considerada un vehicle, i ens van refrescar la memòria sobre els senyals de trànsit. També ens van explicar l’ordre de prioritat dels senyals. De menys importants a més, l’ordre és el següent: els de terra, els verticals, els lluminosos (semàfors) i les ordres dels agents de policia.

El proper dia posaríem tot això en pràctica conduint unes bicicletes per un circuit.
           

 El dijous 30 de gener vam anar a les dependències de la Policia Municipal per fer una activitat en bicicleta en un circuit.



Ens van dividir en dos grups. Uns van fer de vianants i els altres de ciclistes per aplicar totes les normes de circulació que ens havien ensenyat. Els que feien de ciclistes es van haver de posar al cap una reixeta blanca per higiene, un casc i una armilla reflectant.

Les policies ens anaven dient quins errors cometíem pel circuit, però després d’una estona ja no ho feien, i qui feia alguna errada havia d’aparcar la bicicleta. Quan tots la teníem aparcada vam fer el canvi entre ciclistes i vianants.

Van passar moltes coses divertides, gracioses, estranyes... Els que feien de vianant van actuar com si fossin persones grans, nens petits, com si queiessin en traspassar un pas de vianants, altres anaven de guais...

L’activitat va “molar molt”.

  
 
 



Pep Rutés i Maria de Pena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada