26 de març 2014

MÉS CINEMA: SABEU QUÈ ÉS UN PROP MAKER?

Avui ens ha vingut a visitar en Jafet i ens ha fet una conferència. Des de fa 10 anys treballa de “prop maker”, és a dir, que fa escultures i objectes que no es poden trobar a qualsevol botiga: espases, cascs, armadures, pistoles... De tots aquests objectes se’n diu props.

Durant un temps es va dedicar a fer escultures i al final va acabar al món del cinema per accident. Un dia, un amic seu, li va demanar ajuda per fer un cinturó que tingués el cap d’un porc senglar. Cada cop la gent li demanava que fes més “props”. I al final va acabar convertint-se en “prop maker”. Els props són imitacions d’objectes, i escultures, i estan fetes de resina, productes químics, làtex, fusta, fibra de vidre, plastilina...


Quan va venir a l’escola, el Jafet ens va ensenyar diferents pel·lícules en les que havia treballat: un tràiler del Batman, el Capitan Harlock, Slime, Hypothetical Lizard, Survive Beauty i El Perfum.

L’escultura més gran que ha construït mai ha estat un “Strargate” (un portal de 4 metres). I l’objecte més petit que ha fabricat ha estat un anell que s’obre.            


La conferència del Jafet va ser molt interessant perquè ens va donar a conèixer aquest ofici que no sabíem ni que existia. Vam al·lucinar amb dos objectes que havia construït ell i que ens va ensenyar: una arma i un casc que tot i semblar totalment metàl·lics eren fets de fibra de vidre.
  

Si voleu conèixer més coses de la seva feina o bé voleu contactar amb ell, ho podeu fer a la seva pàgina web:    www.propcorn.info    


Oriol Garcia, Bernat Esteve i  Aleix Giménez

3 comentaris:

  1. Quina bona pinta!!!!!! La propera vegada ens podeu convidar als pares no? Mmmmmm.......

    ResponElimina
  2. Ai nois!!!! M'he equivocat d'article....suposo que ja us podeu imaginar que el que volia dir és que ens convidéssiu als cupcakes!!!! ;)

    ResponElimina
  3. Hola nois, l'activitat va ser molt xula, em va encantar veure els vostres projectes, Quina sort teniu d'haver fet aquest taller

    ResponElimina