14 de gen. 2015

HEM TORNAT!!!

Bon dia, seguidors del bloc de 6è!

D'entrada disculpar-nos per haver trigat tants dies a publicar en aquest bloc: ja se sap el final de trimestre ens fa anar molt a tope, i vam descuidar-lo una mica...! Però HEM TORNAT A COMENÇAR i ho hem fet amb les piles carregadíssimes i plens de novetats:

- Per començar us volem presentar un company nou, el Santi Osorio, que ve de l'escola Joan Sallarès i Plà i ha començat ara amb nosaltres perquè ha canviat de domicili i ara viu al costat de Nostra Llar! Tots estem molt contents de tenir un company nou a la classe, esperem que ell també estigui molt bé amb nosaltres.

-El dijous dia 8 de gener vam començar el segon trimestre i vam aprofitar el dia per jugar al Quinto. Els Reis Mags van passar per l'escola i ens van deixar uns lots de pales i pilotes de ping-pong, ja que a la terrassa hi tenim taules per jugar-hi. Ens ha anat molt bé perquè no en teníem i ara ja podem jugar amb tot el que necessitem.

-L'endemà dia 9 ja vam començar amb la primera sortida del trimestre! (ja hem dit que hem començat amb força!) Vam anar a Barcelona a visitar el centre Cultural el Born -aprofitant que a Medi Social havíem estat treballant l'Edat Moderna-. Allà vam conèixer com eren les cases de Barcelona al llarg del setge de Barcelona, en concret del barri de la Vilanova de la Mar. Interessantíssim! Després vam anar cap al barri del Raval,mentre vam fer un exercici d'observació de la realitat diversa que hi ha a la ciutat, i vam conèixer la fundació Arrels, fundació que dóna assistència a la gent que està en una situació d'exclusió social i vol tirar endavant. Vam conèixer al Mariano i a la Jenny, que ens van explicar les seves pròpies vivències en primera persona, tot coordinat per la Laia, que treballa allà. Vam aprendre molt de tothom i vam empatitzar moltíssim amb els altres i en seguirem parlant i treballant a classe!

De moment acabem per avui, i us deixem un parell de fotografies d'aquest inici de trimestre!
Us donem la nostra paraula que tornarem a dir de nosaltres, més sovint!

Alumnes i mestres de 6è

Tots davant del mural de la plaça del Macba! (L'any passat ja l'havíem fet, recordeu?)
Mirant el Jaciment del Born

A la Rambla del Raval

Fundació Arrels

10 comentaris:

  1. M'agrada veure com la gent ajuda als altres que no tenen tanta sort com nosaltres.


    MARTI

    ResponElimina
  2. Em sorprèn molt que hi hagin coses que fa quasi mil anys existien, com les cases, escales, un carrer gegant i molt ample...



    Marti

    ResponElimina
  3. L'excursió ha sigut molt divertida i intensa, hem fet moltes activitats, entre el BORN i la fundació ARRELS raval. T'ESTIMEM SANTI, GUAPO!! XD

    ResponElimina
  4. Si l'excurció va estar molt xula i si es guai tenir un nen nou a la classe nosaltres només nem tingut un. A mi m'ha agradat anar al barri del raval per coneixe gent que te una vida molt diferent que la nostra i tambe va ser xulu anar al born per que ja ser coses de l'eedat moderna però amb la viit en vaig saber més coses

    ResponElimina
  5. perdo vull dir que amb la visita nem sabut més
    VA SER LA PRIMERA EXCURCIÓ DEL TRIMESTRE I HA ESTAT MOLT XULA

    ResponElimina
  6. Aquesta sortida m'ha agradat Moltissim!!!
    Pero sobretot,m'ha agradat molt veure com hi ha altre gent que ayuda a la gent que viu al carrer.

    ResponElimina
  7. Aquesta sortida m'ha agradat Moltissim!!!
    Pero sobretot,m'ha agradat molt veure com hi ha altre gent que ayuda a la gent que viu al carrer.

    ResponElimina
  8. Hola guapíssims!

    Caramba quina sortida m’he perdut...

    En primer lloc, benvingut Santi espero que estiguis molt bé, envoltat de nous companys/es. Si vols que t’ajudi una mica són MERAVELLOSOS, no ten faltarà res al seu costat, treballaràs de valent, riuràs, jugaràs, improvisaràs, gaudiràs... infinitat de coses que et podria dir, això si són molt bona gent, sempre motivats i il·lusionats per fer les coses.
    I en segon lloc, pel que veig ha estat una sortida molt completa. Per una banda, visitant el centre Cultural el Born, que estic segura que vau poder relacionar-ho amb allò que havíeu estudiat a classe. I per altra banda, vau conèixer la Fundació Arrels, una fundació molt important, que us haurà fet pensar i reflexionar en aquelles experiències que us han explicat. Malauradament, encara hi ha gent que viu en unes condicions molts difícils, les quals és important conèixer i qui pugui ajudar.

    Espero que vingueu amb moltes forces, per aquest segon trimestre. Ànims!!!

    Ens veiem aviat.

    Molts petons a tots/es.

    ResponElimina
  9. Aquesta excursió ha sigut molt xula!!!! He aprés molt

    ResponElimina