5 de març 2015

TREBALLS EN GRUP DE SOCIALS

A classe de Socials hem aplicat l’hipertext en el treball dels grans episodis del segle XX, concretament la 1a i 2a Guerra Mundial, la Revolució Russa, el Nazisme, el Feixisme i la Guerra Civil Espanyola i el franquisme.


L’hipertext és una nova manera de trobar i transformar la informació que ens ha servit per enllaçar en un text principal, noves idees o aclariments que volem destacar d’aquell text.

Per poder crear un treball ple d’enllaços, el que nosaltres en diem links,  vam pensar unes preguntes que ens servissin per estructurar la informació que volíem buscar:
-Què va passar?
-Quan va passar?
-On va passar?
-Qui ho va protagonitzar? Personatges clau
-Per què va passar? Causes i conseqüències.





Escriure hipertextualment sense eines informàtiques ens va semblar complicat, ja que no podíem prémer damunt una paraula i que ens aparegués una nova pàgina.

La idea era partir d’un nucli central al qual responíem a la pregunta: Què i des d’on vam marcar enllaços  que ens responguessin  a les preguntes que ens havíem plantejat al guió inicial.

Tots els grups de treball hem pogut dur a terme unes exposicions orals que ens ha permès a tots els alumnes de sisè poder conèixer cada episodi del segle XX una mica més. Per anar acabant, us ensenyarem un exemple d’una valoració realitzada per un grup.
Treballar d’aquesta manera ens ha facilitat organitzar-nos la feina. Treballar així ens ha permès separar els diferents conceptes i poder-los entendre i saber explicar millor.
Andrimar, Gerard, Carles i Marta


Aquesta nova manera de treballar, és a dir l’ús de l’hipertext, ens ha agradat molt i ens ha permès fer la feina molt més entenedora.


Oriol, Marc i Enric

12 comentaris:

  1. Al principi va ser una mica liós, però després ja s'entenia molt bé.

    ResponElimina
  2. Bé!

    Estic segur que això ajuda a donar el sentit que cal a les parts enllaçades per fer-se una imatge conjunta.

    Bona feina!

    ResponElimina
  3. bona feina m'agradat molt el projecte

    ResponElimina
  4. Ha sigut molt divertit!!
    Al principi una mica lios pero bueno..
    Al acabar ha quedat tot molt be!

    ResponElimina
  5. Ha valgut la pena tant esforç👌👌

    ResponElimina
  6. IUJUUUUU!!!!! ENS VA SORTIR PERFECTAMENT BÉ!

    ResponElimina